No wiec , w starej diecie bylo potrzebne: B 164g 2.1g/kgmc T 78 1.0g/kgmc WW 383 4.9g/kgmc a to co jadlem to bylo B 143g T 44g WW 293g Wiem ze to raczej ciezko zrobic zeby bylo idealnie tak jak w dzienniku ale czym blizej tym lepiej tak mi sie wydaje :D Powiedzmy ze cos takiego moglo by byc tylko czy bedzie to dla mnei odpowiednie ;) Wyszlo mi [...]
w czasie treningu może być źródła węgli przez cały dzień prócz pory potreningowej: kaszę/makaron razowy;z mąki durum;pełnoziarnisty/ryż dziki; basmanti;paraboliczny;brązowy/kuskus/płatki owsiane/ew. chleb żytni razowy
Witam 7.00 I śniadanie platki owsiane na mleku z owocami suszonymi (odpowiednio przygotowane z pewnoscia beda dobre) jajecznica z pomidorami 10.25 II śniadanie chleb zytni razowy piers z kurczaka warzywa orzechy wloskie 13.00 III Obiad ryz brazowy pierś z kurczaka oliwa z oliwek warzywa 15.00 TRENING Po treningu ryz bialy banan piers z [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witaj. Jest to bardzo dobry posiłek na start dnia. Jem bardzo podobnie każdego ranka :) dwa jaja (120g ) 5g oliwy lub smalcu + 50g gotowanej piersi ( podniesienie ilości białka )+ chleb żytni na zakwasie (2 kromki po 40g)+ warzywa świeże . W okresie redukcyjnym rezygnuje , pieczywa jeśli trening nie wypada po takim posiłku .
jeść dobre kanapki - tak jak ja. Chleb żytni razowy 2 kromki, pierś z kurczaka/indyk 100gram, pomidor, ogórek :] i masz b.dobre drugie śniadanie które zjadasz na przerwie obiadowej. wracasz jesz przed treningowy, potem po treningowy i kolacyjka o 22 na noc :)
Jesli chcesz zrzucic troche tluszczyku to radze ograniczyc bardziej pieczywo (szczegolnie wyrzuc je z posilkow po 16.00). Jesli juz bez chlebka sie nie umiesz obyc to tylko chleb zytni razowy (najlepiej pelnoziarnisty).
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Mleko spożywcze 3,5 % tłuszczu 300 g Płatki owsiane 70 g Orzechy laskowe/włoskie 20 g Banan 200 g Posiłek II Tuńczyk świeży/Halibut 100 g Ryż brązowy 120 g Oliwa z oliwek 20 g Posiłek III Mięso z piersi kurczaka bez skóry 100 g Makaron durum 100 g Olej lniany 15 g Posiłek IV [...]